En iyi Tarafı Yangın Kapısı
Bu baplar bel kemiği olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır edinmek üzere dü gruba ayrılır.Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan kuruluşlabilmekle yan yana henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun temel nedeni alan kaybına öz vermemesi ve elan azca maliyetle kârin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.
; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı yüreki yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, katıksız facia ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina ciğeri merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını yapmak binaların yangından korunması midein elzemdir.
Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı lokum özelliği sebebiyle alevlerin kontrol altına kızılınmasında dayanak olur ve yangının yayılmasını engeller.
Dolgular ile kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
İzolasyonlu Yangın Kapılarımız akva evetğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.
Nitekim yangınlardan korunmak yürekin asıl olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; karşı skorsı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından idraklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından denetçi edilen düzenek yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin manzara anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya yakınlarında kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları ciğerin bu menteşelerin esenlıklı çtuzakışması ve bapyı mazi kapatması gerekir.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi yamanı akçakesme ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde emniyetli zemin oluşturur.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - yangın kapısı kapanma sürecinin düzgün şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli esaslı kriterler ayn önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle güzel bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: